2016

Föreningen för stugägare och alla andra som intresserar sig för fritidsområdena runt Sonfjället och Skärsjövålen i vackra Härjedalen.

klart.se

VI STÖDJER SONFJÄLLETS FRITIDSOMRÅDEN

Vinnare barn!

Vinnare Vuxna!

Tack alla sponsorer!

Det är ni som gör det möjligt!

Pimpeln 2016

Skärsjöpimpeln genomfördes som vanligt på Påskafton. Vädret visade sig inte på samma goda sida som under 2015 men det var uppehåll och runt 0 gradigt så det blev en lyckad tillställning ändå.

Nyheten i år var att det även under denna dag fanns möjlighet att åka en tur med helikopter vilket intresserad några att se sig om i området från en högre höjd.

Inför själva pimplen började i vanlig ordning människor strömma till och sluttningarna kring Skärsjön börjades fyllas i diverse byggda vindskydd. Frivilliga föreningsmänniskor iförda gula varselvästar såg till att förse sugna kunder med korv och hamburgare mm, ett stundtals stressing jobb då kön då och då under tävlingen ringlade sig lång. Även skotertaxi ordnades av föreningen.

Intresset för tävlingen var även detta år stort och 132 fiskare varav 20 barn ställde upp på startlinjen. Exakt på 12 slaget fyrade Richard Svensson av startskottet med sin lilla kanon.

Efter att det fiskats i 2 timmar kunde sedan tävlingen kora sina segrare.


Vinnare Vuxna: Pokal + prispengar

1:a Bengt Åström, Hede 765 gram

2:a Leif Andersson, Kumla 565 gram

3:a Ola Perols, Bergvik 520 gram


I barngruppen hittade vi följande vinnare:

Guld: Ludvig Andersson Cerderfalk, Göteborg 308 gram

Silver Stella Glad, Stockholm 183 gram


Vi vill rikta ett stort tack till sponsorer, till de som ställt upp och hjälpt till med arrangemanget liksom till alla deltagare och åskådare.

Utan er hade tävlingen inte kunnat genomföras.

VI STÖDJER SONFJÄLLETS FRITIDSOMRÅDEN