2015

Föreningen för stugägare och alla andra som intresserar sig för fritidsområdena runt Sonfjället och Skärsjövålen i vackra Härjedalen.

klart.se

VI STÖDJER SONFJÄLLETS FRITIDSOMRÅDEN

Pimpeln 2015

Den efterlängtade Skärsjöpimpeln genomfördes på Påskafton 2015 under synnerligen gemytliga former då vädergudarna vänligen stod oss bi. Solen sken ikapp med alla glada människor och temperaturen höll sig på människovänliga -5 grader. Förutsättningarna kunde inte ha varit bättre. 

Massor av människor strömmade till och sluttningarna kring Skärsjön börjades fyllas redan vid 11-draget där man frenetiskt började bygga vindskydd, en del mer sofistikerade än andra. Men alla verkade trivas i sina grottor. Familjen Svensson jobbade hårt med att förse sugna kunder med korv och hamburgare.

Intresset för tävlingen var stort och inte mindre än 152 fiskare stod vid sjökanten och väntade ivrigt när konferenciern Richard Svensson äntligen på slaget 12 smällde av startskottet med sin lilla kanon och skrämde upp en och annan jycke samt åtminstone en skotertaxiförare. Eftersom det var så många barn anmälda fanns det också en särskild barntävling vilket syntes vara uppskattat.

Två timmar i solskenet gick fort i synnerhet med den fantastiska underhållning som konferenciern och trubaduren Richard Svensson kunde bjuda på. Kanske var Richards tolkning av Peder Perssons ”Halve Kua” höjdpunkten?

Vid kl 14 när tävlingen avbröts hade inte mindre än 62 fiskare haft lyckan med sig så kön till invägningen blev lång. Resultatet:

Vinnare Vuxna: Pokal + prispengar

5.000:- Leif Andersson, Kumla 675 g

3.000:- David Ödmark, CfC, 462 g

2.000:- Tomas Axelsson, Sveg, 422 g

De bästa fiskarna på plats 4-13 fick extra fina priser. Därefter lottades ca 50 fina priser ut till övriga deltagare på startnummer.

I barngruppen hittade vi följande vinnare:

1:a Magnus Sjaastad, Hede, 288 g

2:a Ludvig  Elmen, Stockholm, 168 g

3:a Isabelle Grinde, Hede, 159 g

Vi vill rikta ett stort tack till sponsorer, till de som ställt upp och hjälpt till med arrangemanget liksom till alla deltagare och åskådare. Utan er hade tävlingen inte kunnat genomföras.

Vinnare Vuxenklassen

Vinnare Ungdomsklassen

VI STÖDJER SONFJÄLLETS FRITIDSOMRÅDEN